77. Strewe na ‘n Grootmenskind

15741316_10158329383875179_9115757052186581571_n

Lisa is gelukkig en bevoorreg om albei haar oumas en oupas te ken en deel van haar lewe te kan hê. Haar verhouding met die twee oumas is vir my werklik interessant, miskien omdat dit so vreeslik verskil. By my skoonma is sy stil en rustig en sy sal vir lank op haar skoot sit en luister na ‘n storie. Sy praat saggies en glimlag as ouma in haar oor fluister. Dit vir my so mooi, want my skoonma is so…sag en rustig. By my ma is sy presies die teenoorgestelde. Sy is wild en simpel. Sy spring van die hoogste goed af en lag kliphard uit haar maag uit. Sy maak grappies en hol die huis vol…presies soos my ma is.

Ek het nou die dag die mooiste uitdrukking gehoor. Vriende se dogtertjie wou gaan swem en niemand wou saam swem nie. Toe spring my ma saam in en speel en lag te lekker. Die dogtertjie vra  toe vir my ma of my ma ‘n GROOTMENSKIND is. Dit was vir my so mooi en so eg aan my ma, want dis presies wat sy is: ‘n grootmens met ‘n kinderhart. Sy het die vermoë om met kinders te kommunikeer en te speel wat min mense het. Sy wen binne sekondes ‘n kind se hart en almal wil altyd by haar kuier. Sy speel op hulle vlak, trek iets snaaks aan en raak saam met hulle vuil.

Om die rol van ‘n grootmens aan te neem en hard te werk aan die grootmensdinge in die lewe is belangrik. Maar om nooit die kindwees gedeelte heeltemal uit te sny nie, is amper vir my belangriker. Al stamp ek en my ma baie koppe (want ek is in baie opsigte nes sy), is dit iets waarna ek ook daagliks streef. Om altyd ‘n Grootmenskind te wees.

Mag jy vandag weer ‘n bietjie die kind in jou hart koester. Spring oor die kleinmuurtjie by jou werk;  huppel in die gang af; lag hard as iets snaaks gebeur; sien die klein goedjies raak; trek iets veelkleurig aan; loop kaalvoet; klim in ‘n boom; gaan swaai op daardie swaai in die parkie wat jou al heeljaar roep; spring in ‘n waterplas; gooi die hele bad vol borrels vanaand en maak ‘n baard  daarvan op jou ken. Maak nie saak waarna die kind in jou vandag smag nie…doen dit! Die lewe is te kort om ‘n Grootmens-grootmens te wees!

15741295_10158329381210179_2744367187607119889_n

3 thoughts on “77. Strewe na ‘n Grootmenskind

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s