5. It’s a hard knock life…

teenpregnancyEk is later die middag geskuif na ‘n saal vir mammas wat probleme tydens swangerskap ervaar. Sommige het bloedklonte, sommige ook pre-eklampsie, sommige is hoë risiko swangerskappe en ander is op bedrus. Daar is ‘n hele vloer vol vrouens. Ek ontmoet die 3 ander vroue in my kamer. Die een is van Kongo. Sy verstaan nie ‘n woord Engels nie…net Frans. Die dokters kom vra vir haar allerhande vrae en sy antwoord net Yes op als. Do you have pain?…Yes. Are you feeling ok?…Yes. Are you pregnant?…Yes. Are you from South Africa?…Yes. Shame, dit moet vreeslik wees om te weet iets is fout met jou, maar niemand praat jou taal om dit aan jou te verduidelik nie.

Oorkant haar is ‘n jong meisie. Sy is 20 en het reeds ‘n tweeling. Twee oulike seuntjies van 4 jaar oud. Sy is tans 8 maande swanger met haar 3de kind. My hart breek sommer vir haar omstandighede. Dat sy die gevolge moet dra van keuses wat sy nie met kennis uitgevoer het nie. Haar seuntjies kom elke aand vir haar kuier en is so lief vir haar. Die pa is nêrens te vinde nie.

Reg oorkant my is ‘n bitter oulike Afrikaanse kleurling vrou van Mitchell’s Plain. Sy is 43 en is 7 maande swanger met haar eerste kind. Sy is op bedrus geplaas as gevolg van erge hoofpyne en bloeding. Sy luister heeldag gospel musiek op haar selfoon en gaan steeds elke oggend en aand op haar knieë langs haar hospitaalbed om te bid. Wat ‘n voorbeeld van die Here dien.

Ek ontmoet almal en raak net rustig toe ‘n verpleegster met blou eye shadow en ‘n goue tand by die kamer instap. Sy kommandeer ons almal na die TV-kamer vir ‘n bespreking. Ek is so moeg en vra of ek mag bly, maar sy maak dit duidelik dat dit nie vrywillig is nie. So stap ons uit ons kamer en stap saam met die sowat 30 ander vrouens op die vloer na die TV kamer. Almal met pajamas, slippers, groot magies en ‘n paar interessante haarstyle. Wat op ons wag is ‘n uurlange bespreking oor Vigs.

Ag yeah! The joys. Ek dog ek raak sommer weer naar. Onderwerpe onder bespreking was: Hoe om ‘n kondoom aan te sit. Is dit aanvaarbaar vir jou suster met VIGS om jou kind te borsvoed? (Ek dink dadelik of dit aanvaarbaar is vir jou suster sonder vigs om jou kind te borsvoed, maar anyway). Hoe om te voorkom dat jy weer swanger raak? Hoe gaan mens terug skool toe met ‘n baba? (skielik besef ek dat ek (29) en my 43 jarige buurvrou die oudste mense in die kamer is). Ek kon nie vinnig genoeg daar uitkom nie. En uiteindelik in die bed te kom om ‘n uiltjie knip voor besoektyd. Maar die idee van die ander meisies in die saal spook by my (seker my juffrou persoonlikheid wat uitkom en almal jammer kry)…en steeds kry ek nie veel geslaap nie.

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s